İstanbul Fikir ve Toplum Araştırmaları Merkezi (İFTAM) Akademi biriminin aylık periyotlarda düzenlediği “Nedir?” temalı konferansları 2021 – 2022 eğitim yılında da devam ediyor.
İFTAM Akademi’de Kasım ayının ilk haftası Prof. Dr. Mehmet Lütfi Arslan “Bilimsel Yönetim Nedir” konferansını gerçekleştirdi. Konferansta 19. yy’da sanayileşme ile birlikte ortaya çıkan “Bilimsel Yönetim” konusu üzerinde duruldu. Bunun yanında günümüzde çokça tartışılan “Transhumanizm” tartışmalarına da değinen Arslan, bunlar karşısında bir Müslümanın ne yapması gerektiğini açıkladı.
Yaklaşık 2 saat süren konferans sonunda öğrenciler Prof. Dr. Mehmet Lütfi Arslan’a sorularını iletti. Arslan’ın kendisine yöneltilen sorulara açıklayıcı cevaplar vermesinin ardından program nihayete erdi
Prof. Dr. Mehmet Lütfi Arslan Kimdir?
Mehmet Lütfi Arslan, 1995 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’de Human Resources Management and Development dalından yüksek lisans ve İktisat Tarihi kürsüsünden doktora derecesi aldı. 2000-2002 yılları arasında ABD’de bulundu ve Georgetown Üniversitesi Communication, Culture and Technoloy bölümünde yüksek lisans yaptı. Özel sektörde medya ve insan kaynakları alanında 15 sene kadar çalıştıktan sonra 2011 senesinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim Organizasyon Kürsüsü’ne yardımcı doçent olarak atandı. 2012 senesinde İşletme Bölüm Başkanı oldu. 2014 senesinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Genel Sekreterliği’ne atanan Arslan 2018 senesine kadar bu göreve devam etti. 2015 senesinde Yönetim-Strateji alanında Doçent olan Arslan, 2021 senesinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim-Organizasyon Kürsüsü’ne Profesör olarak atandı. 1 Mayıs 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi İnsan Kaynağı ve Kariyer Planlama Dairesi Başkanlığına atanan Arslan halen bu görevine devam etmektedir.
Öğrencilik yıllarından bu yana özellikle gençlere yönelik sivil toplum çalışmalarında bulunan Arslan 2006 yılında yayın hayatına başlayan GENÇ Dergisi’nin kuruculuğunu yapmış, akademisyenliğe geçişine kadar beş sene bu derginin genel yayın yönetmenliğini yürütmüştür. Yine, 2008 senesinde kurulan Uluslararası GENÇ Derneği’nin kurucu başkanı olmuş, bu dernek çatısı altında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Dairesi Başkanlığı, Türkiye İşbirliği Kalkınma Ajansı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkanlığı, İstanbul Kalkınma Ajansı ve yerel yönetimlerle gençlerin hareketliliği, kariyer hedefleri, dezavantajlı gruplar ve sosyal medyaya ilişkin birçok projenin oluşturulması ve yürütülmesinde görev almıştır. Arslan halen genç akademisyenlerin niteliklerinin artırılması amaçlı faaliyet ve çalışmalarda bulunan İstanbul Bilimler Akademisi Vakfı’nın (İBAV) mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyesi olarak sivil toplum etkinliklerine devam etmektedir.
Arslan’ın, bilimsel çalışmaları dışında gençlere yönelik yayınlanmış, ikisi Mehmet Köprülü müstearıyla on adet kitabı bulunmaktadır.
İngilizce ve Arapça bilen Arslan evli ve üç çocuk babasıdır.